Menu

Suksihuolto - Suksien täyshuolto

Julkaistu 09.02.2015 klo 11:41

 Svecom Ski World Cup EVO hiontakone


Svecom Ski World Cup EVO 1 (kopio)
Hiihtäjän kannattaa panostaa suksien ammattimaiseen täyshuoltoon

Suksien pohjamateriaaleissa on paljon vaihtelua suksimerkeistä riippuen ja niiden hionta on aina erikoistoimenpide, joka vaatii asiantuntemusta. Jotta suksen pohja saadaan parhaaseen mahdolliseen kuntoon, pitää työstöön varata aikaa. Tasainen suksen pohja on edellytys suksen ihanteelliselle toiminnalle ja jatkokäsittelyille kuten voitelulle.

Suksien käsittelyissä näkee varsin paljon vaihtelua tehdyissä huoltotoimissa. Valitettavan usein suksi on esimerkiksi hiottu siten, että suksen pohja on jätetty epätasaiseksi, ja jopa siten, että vanha kuvio on edelleen näkyvissä ja uusi kuvio on ns. hiottu vanhan päälle. Valitettavasti tällaiset toimenpiteet ovat ns. kosmeettisia, eikä niistä ole hyötyä, ei sukselle eikä hiihtäjälle.


Suksen hionta kannattaa aina suorittaa suksien huoltoihin erikoistuneissa erikoisuoltopisteissä.
Ammattilainen tarkistaa kokonaisuuden, tarvittaessa myös suksen profiilin, valitsee profiiliin ja keliin sopivan hiontakuvion ja suorittaa tarvittaessa thermoboxkäsittelyn ja kelivoitelun.
Suksen työstäminen hyvään kuntoon vaatii aina aikaa, laadukasta työtä ja hyvää hiontakonetta. Kun suksen huoltotoimet teetetään ammattilaisella, voide imeytyy sukseen tasaisesti, suksi on hiihdettävä ja sen jatkohuoltotoimet kotona onnistuu vaivatta.

Suksihionta.fi laboratoriot ovat erikoistuneet murtomaasuksien kattaviin huoltotoimenpiteisiin sekä erikoishiontakuvioihin, niiden suunnitteluun ja kehittämiseen. Molemmissa laboratorioissamme on käytössä Svecom Ski World Cup EVO hiontakone, joka on kehitetty tarkkuutta vaativiin murtomaasuksiin. Nämä erikoishiontakoneet ja ammattilaisemme pitävät huolta, että suksen käsittely nousee täysin uudelle tasolle.

Suksihionta.fi laboratorioiden pro kaksikkomme Kimmo Vilen ja Giacomo Zaupa omaavat pitkäaikaisen kokemuksen suksien parissa ja palvelevat asiakkaitamme erikoisosaamisellaan. Laboratoriomme sijaitsevat Helsingin Haagassa ja Jämillä.

Toteutus JJ-Net Group Oy