Menu

SM-mitalistit luottavat ammattilaiseen

Julkaistu 17.10.2011 klo 10:04

Useita nuorten SM-mitaleja voittaneet Anni Keisanen ja Ristomatti Hakola eivät halua antaa tasoitusta kilpaladuilla. He luottavat siihen, että ratkaisevalla hetkellä sukset ovat parhaassa mahdollisessa kunnossa.

- Kun kisakausi lähestyy, tulee hiihtäjän voida luottaa siihen, että kalusto ei petä. Näin toteaa Kimmo Vilen, joka tietää, että tänä päivänä hiihtäjien vaatimukset ovat korkealla tasolla jo nuorten sarjoista lähtien.

- Nuorillakin urheilijoilla on jo useita suksipareja, joista jokainen vaatii tiettyjä erikoistoimenpiteitä ja H-hetkellä välineistä on saatava esiin niiden parhaat ominaisuudet. Välineiden toimivuus takaa sen, että turhat stressinaiheet ovat urheilijalta pois ja hän voi keskittyä olennaiseen eli kilpaa hiihtämiseen, sanoo sekä Anni Keisasen suksihionnoista että Ristomatti Hakolan kokonaisvaltaisesta välinehuollosta vastaava Vilen. 

Vilen on tehnyt kattavaa työtä suksien parissa jo 25 vuoden ajan. Hän, jos joku tietää miten paljon aikaa vaativat esimerkiksi voide- ja kuviotestaukset. 
Vilen on erikoistunut sekä luisto- että pitovoiteluun ja hänen käsityönään syntyy jatkuvasti useita maailmanluokan hiontakuvioita.

- Suksihuollon pitää olla sekä työ että harrastus, jotta tästä saa irti sen mitä haluaa. Tunteja laskemalla lopputulos ei ole täydellinen ja minulle kelpaa vain paras, joten suksien ja kehitys- tai testaustyön parissa viettämiäni tunteja en ole koskaan laskenut, paljastaa Vilen ammattitaitonsa salaisuuksia. Minun roolini on saada kalustosta esiin sen parhaat ominaisuudet, jotta hiihtäjä voi tehdä parhaansa ladulla, päättä Vilen.

Toteutus JJ-Net Group Oy