Menu

Ristomatti Hakola ja Antti Ojansivu

Julkaistu 20.01.2014 klo 12:09

Vasta 22-vuotias Ristomatti Hakola ja vielä pari vuotta nuorempi 20-vuotias Antti Ojansivu hiihtivät itsensä viimeistään Vantaan SM-hiihdoissa kaikkien suomalaisten hiihtoihmisten sydämiin. DZ9R5073 (kopio 2)

Perjantain sprinttierässä maalilinjalla tekemättä jäänyt venytys vei Ristomatilta finaalipaikan, ja tämä huomattiin myös kotisohvilla. "Miksei se venyttänyt?!" -huudahdus tuli perjantain sprinttikisan jälkeen Ristomatille enemmän kuin tutuksi. Twiittaukset ja puhelin kävivät kuumina, kun asiaa kommentoitiin ympäri Suomea. - Täytyy ensi kerralla varmaan yrittää muistaa venyttää, totesi Ristomatti tyynen rauhallisesti kisan jälkeen.
Myös Antin isompien jalkoihin ja "pussiin" jäänti samaisen erään maalisuoralla jättivät sopivasti nälkää tuleville sprinttimatkoille.

Lauantain perinteisen 15 kilometrillä puolestaan kaikkien katsojen mieliin jäivät sekä Hakola että Ojansivu, jotka iskivät pitävillä suksilla "suorilla" mäet ylös ja jättivät alamäessä kilpakumppanit liukkailla menopeleillään kauas taakseen. Kumpikaan ei kumarrellut matkan varrella "isommilleen" vaan molemmat hiihtivät taktisesti järkevät hiihdot. Ristomatti hiihti kisan viidenneksi, jääden vain 28,1 sekuntia kisan voittaja Jauhojärvestä. Antti puolestaan hiihti itsensä upeasti 7. sijalle, jääden voittajalle vain noin minuutin.

Ammatikseen urheileva Ristomatti Hakola,22 ja tällä hetkellä Niinisalossa, armeijan harmaissa viihtyvä Antti Ojansivu, 20 ovat Suomen hiihdon uutta ja nousevaa sukupolvea. Näistä nuorista miehiestä kuulemme varmasti vielä useaan otteeseen. Molempien hiihtäjien fyysinen lahjakkuus ja henkinen kantti riittävät mihin tahansa. Ensimmäiset aikuisten arvokisat odottavat nurkan takana. Ovat ne sitten MM-Falunissa 2015 tai MM-Lahdessa 2017, varmaa on, että Suomen hiihto on saanut uutta verta väistyvien ja ikääntyvien hiihtäjien tilalle.

Seuraavaksi Ristomatti Hakola ja Antti Ojansivu matkaavat Italiaan, Val di Fiemmeen nuorten MM-kisoihin, jotka kisataan 27.1. - 2.2.2014.


Ristomatti Hakola, sij. 5. Vantaan SM-hiihdot 18.1.2014/Kuva; Aapo Laiho


Toteutus JJ-Net Group Oy