Menu

Ylivoimaa Rovaniemellä

Julkaistu 24.11.2013 klo 14:26

Rovaniemellä, Suomen Cupin toisessa osakilpailuissa nähtii Suksihionta.fi -tiimin urheilijat hyvässä vauhdissa. Viikonlopun tuplamestari Anne Kyllönen oli täysin pitelemätön molempina kisapäivinä. Täydellisesti toiminut suksi siivitti urheilijan hyvää oloa ja meno maistui. Viikonlopun menossa mukana olivat kaikki Suomen kärkihiihtäjät.  Finaali1 anne rova (kopio)

Lauantain vapaan sprintissä Suksihionta.fi -tiimiläisistä Antti Ojansivun matka pysähtyi ikävään kaatumiseen. Ristomatti Hakola aloitti eränsä upealla alkukiihdytyksellä ja hiihti vielä loppusuoralla hienosti kisan kakkospaikalla mutta lopun lievä herpaantuminen vei tällä kertaa välieräpaikan.
Anne Kyllönen puolestaan oli täysin pitelemätön koko kisan ajan. - Hyvä päivä kaiken kaikkiaan. Hiihto oli rentoa ja lähes tulkoon liitelin maaliin loistavalla suksella. Eihän se nappisuoritus muuta SP Qual erävaihe (kopio)vaadikaan. Tämä oli hyvä avaus huomiseen, intoili Anne tuntemuksistaan kisan jälkeen. 

Sunnuntain perinteisen kilpailuissa nähtiin muutama huippusuoritus, joista osaltaan vastasivat Suksihionta.fi -tiimin urheilijat. Anne oli naisten 5 kilometrin perinteisen hiihtotavan suvereeni voittaja ja Ristomatti hiihti upeasti, sijoittuen miesten 10 kilometrin kisassa viidenneksi, eroa voittajaan vain 16 sekuntia. Nuori, 20-vuotias Antti Ojansivu sijoittui miesten kisassa 16., häviten vain 52 sekuntia voittajalle.

Suksihionnan Kimmo Vilen oli myös tyytyväinen kisapäivien kulkuun.
- Kolme urheilijaa, yksi huoltomies. Pitotällit, luistotestit, jne. kaikki ovat minun vastuullani mutta vaikka välillä on kiire, enemmän ja vähemmän tekemistä, niin sekuntiakaan en vaihtaisi pois. Tämä vaatii pitkäjänteisyyttä, omaan tekemiseen keskittymistä ja luottamista. Kisatilanteessa en voi arpoa. Minä vastaan siitä, että suksi toimii ja minä hoidan oman tonttini ja varsinkin, jos keli muuttuu nopeasti, aikaa ei ole hukattavaksi. Jokainen kisatilanne on omanalaisensa, mutta minun tavoitteeni on aina sama, saada suksesta irti kaikki se mikä on mahdollista, ja siten tarjota urheilijalle paras mahdollinen työväline. Sen takia teen työtäni suksien parissa, päivittäin. Kehitän hiontakuvioitani, jotta saisin urheilijoilleni ja sitä kautta myös asiakkailleni vielä paremman ja toimivamman suksen. Tiedän kokemuksesta mikä merkitys on, kelle tahansa hiihtäjälle, sillä, että suksi todella toimii. Tämän päivän huippu hiihtourheilu vaatii välineeltä 100 prosenttisen toiminnan, jotta palkintosijat ovat mahdollisia. Urheilijan on oltava kunnossa, ja niin pitää suksenkin olla huippuunsa viritelty, analysoi Vilen tuoreeltaan Rovaniemeltä.

KisAnttiojansivu rova (kopio)avoitelujen suhteen Vilen kertoi, että sunnuntain perinteisen kisat sujuivat voitelun suhteen todella hyvin. Kaikki Sukshionta.fi -tiimin urheilijat saivat hiihtää rennosti, välineeseen luottaen. Tämä välittyi television kautta myös kisakatsomoihin. - Latu-ura oli pohjalta jäinen, kuluttava, ja vaikka matkat olivat vain 5 ja 10 kilometriä, pitotällin osalta piti sekä naisten että miesten kisassa tietää mitä teki, totesi Vilen luottavaisin mielin sunnuntain kisa jälkeen, ja jatkoi, että myös lauantain sprintit sujuivat suunnitelmien mukaan. - Annelle virittelin suksea erien välissä ja suksi toimi kuten pitikin. - Poikien osalta oli harmi, että sprinteissä ei tullut jatkopaikkoja ja kisat loppuivat hieman aikaisin mutta kokemuksiahan näistä kisoista ollaan myös hakemassa, kertaili Vilen kisaviikonlopun kulkua.

Toteutus JJ-Net Group Oy