Menu

Oikeanlainen hionta ja kuvio ratkaisevat paljon

Julkaistu 05.10.2013 klo 18:01

Jämin hiihtotunneli tarjoaa loistavat puitteet hiontakuvioiden testaukseen. Oikein valitulla suksella, IMG 6410 (kopio 1)suksen kelialueella on iso merkitys mutta erittäin oleellinen ja merkittävä osa suksen toimivuutta on oikeanlainen hionta ja oikein valittu kelikuvio. Hionnan, voiteen ja voitelun merkitys korostuvat mitä hankalammissa olosuhteissa hiihdetään.
Suksihionta.fi on keskittynyt kuvio- ja suksitestaukseen eri menetelmillä syksyn aikana. Tähän Jämin hiihtotunneli tarjoaa erinomaiset puitteet. Suksi- ja kuviotesteissä suksia ei voidella lainkaan. Tällöin saadaan totuudenmukaisempia vastauksia juuri niihin kysymyksiin, joita haetaan. Näitä ovat esimerkiksi hiihdettävyys, nopeusominaisuudet ja lianhylkimiskyky.

Jämin hiihtotunnelissa hiihdetään tykkilumella. Lumen lämpötila vaihtelee noin -2 - +0 välillä ja lumen kosteus on noin 80 - 95 prosenttia. 

Suksihionta.fi on erikoistunut suksen huoltoon ja sen toiminnan parantamiseen. - Suksen toimivuutta voi joko heikentää, jos ei tiedä mitä tai miten asiat tekee tai parantaa, jos hallitsee ne osa-alueet, jotka toimivuuteen vaikuttavat. Suksi ja hionta kokonaisuudessaan sekä toki voiteet ja voitelu merkitsevät tämän päivän hiihdossa erittäin paljon, kertoo Kimmo Vilen.

 

Toteutus JJ-Net Group Oy