Menu

Suksihionta.fi -tiimin voittoisa viikonloppu

Julkaistu 19.01.2014 klo 21:33

Suksihionta.fi -tiimi jäi venytystä vaille jättipotin päähän Vantaan SM-hiihdoissa viikonloppuna. Anne Kyllönen oli viikonlopun suvereeni tuplamestari mutta myös Ristomatti Hakola ja Antti Ojansivu tekivät huippusuoritukset sekä perjantain sprintissä että lauantain 15 kilometrin matkalla. Perjantain sprintissä Ristomatin maalilinjan ylitys ilman venytystä jätti urheilijan tylysti finaalin ulkopuolelle. Sprintin finaalipaikka oli tarjolla myös Antille mutta tällä kertaa nuorimies jäi vielä isompien pussittamaksi maalisuoran Anne1 rova (kopio)loppumetreillä.

Suksihionta -tiimin Anne Kyllönen, 26 hiihti tuplamestariksi Vantaan SM-hiihdoissa. Perjantain sprinttikulta sai jatkoa, kun Anne otti omansa eli kultaa myös lauantain 10 km:n perinteisen kisassa. - Hyvä kisa, kroppa oli vähän väsynyt eilisen sprintin jäljiltä mutta hyvin sain tehtyä vauhdinjaon ja maaliin tulin kaikkeni antaneena. Suksi toimi hyvin, Kimmolle täys kymppi tästä viikonlopusta, tiivisti Anne Vantaan kisat.

Ristomatti Hakola, 22 hiihti lauantaina miesten 15 km:n perinteisen hiihtotavan 5. sijalle ja oli maaliintulonsa jälkeen tyytyväinen. - Kyllä oli kylmä ja kova reitti mutta onneksi suksi piti ja luisti, oli kyllä tosi hyvä suksi. Eihän sitä eroa pronssiin ja Heikkiselle tullut kuin 12 sekuntia ja kultaan eli Mustiinkin vain vajaa 30 sekuntia, että eihän tuo ole mitään. Tästä kisasta tuli taas uusi päänahkoja, jutteli Ristomatti kisan jälkeen kannustusjoukoille.
Perjantain sprintissä Ristomatti sijoittui 8. sijalle.

Nuori, vasta 20-vuotias Antti Ojansivu hiihti myös todella upean hiihdon lauantaina ja sijoittui miesten kisassa 7. sijalle, ainoastaan minuutin Sami Jauhojärvelle hävinneenä. Antti oli hiihtoonsa ja suksiinsa tyytyväinen. - Oli kyllä hyvä suksi, sai kerrankin hiihtää rennolla potkulla ja hetihän sitä tulostakin syntyi. Pakkanen ei haitannut, osasin pukea sopivasti päälle, ei mitään ongelmaa sen suhteen.  Tästä on hyvä jatkaa, summasi Antti kisansa jälkeen.
Perjantain sprintissä Antti sijoittui niinikään hienosti 9.

Kimmo Vilen oli erittäin tyytyväinen kisaviikonloppuun mutta keskittyi lauantaina jo sunnuntain parisprinttiin, eikä ehtinyt kommentoimaan suksia sen enempää. - Kolme urheilijaa, joten kiirettähän tässä on pitänyt ja pitää mutta ihan huippuhiihdot tänä viikonloppuna kaikilta kolmelta, totesi kiireinen Vilen kisapaikalta.

Antti Ojansivu sijoittui Vantaan SM-hiihdoissa 18.1.2014 miesten perinteisen 15 kilometrin kisassa upeasti seitsemänneksi. Kuva: Aapo Laiho.