Menu

Suksihionta.fi -tiimin voittoisa viikonloppu

Julkaistu 16.02.2013 klo 15:53

Suksihionta.fi -tiimin urheilijoilla oli loistokas viikonloppu muun muassa Sveitsin Davosissa ja Suomen Jämillä.

Anne Kyllönen
hiihti Sveitsin Davosissa maailmancupkisan palkinnoille, nyt jo neljättä kertaa. 
Kolme maailmancupin henkilökohtaista palkintosijaa sekä sprintissä että henkilökohtaisilla matkoilla saavuttanut Anne, on tällä kaudella noussut myös maailmancupin korkeimmalle korokkeelle. Tämä tapahtui Venäjän Sotshissa hiihdetyissä esiolympialaisissa, jossa suomalaiskaksikko Kyllösen ankkuroimana otti kultaa, helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna. 

Anne suomencup9 (kopio)Davosin perinteisen sprintin haastava rata väsytti monet mutta Anne loisti erästä toiseen ja hiihti upeasti kisan kolmanneksi puolalaisen ja norjalaisen jälkeen. Suksihionta.fi sai iloiset ja tyytyväiset kisaterveiset tuoreeltaan kisapaikalta Sveitsistä, josta Annen matka jatkuu sunnuntaina Italiaan ja Val di Fiemmeen. Tällä kaudella Suomen hiihtokomeetaksikin tituleerattu Anne, ei ota menestyspaineita. -Tämä kausi ja hyvät hiihdot ovat vääjäämätöntä näyttöä siitä, että kovan työn ja pedanttisen harjoittelun tulokset alkavat pikkuhiljaa näkyä. Askel askeleelta olen edennyt, joten mikäli saan jatkossakin harjoitella terveenä, eikä vastoinkäymisiä tule, odotan vielä parempaa tulevaisuudelta. Ladulle, kun pääsen siellä on hyvä olla, kertoi Anne. Anne Kyllönen on yksi niistä harvoista suomalaisista hiihtäjistä, joka satsaa täysipäiväisesti hiihtoon. 

Annen kuten muidenkin suomalaisten ykköshiihtäjien seuraavat koitokset odottavat Italian MM-kisoissa Val di Fiemmessä, joissa maailmanmestaruus mitalit odottavat ottajiaan 20.2. - 3.3 välisenä aikana.


Tällä kaudella sitkeän flunssan johdosta alavireisesti kisannut Suksihionta.fi -tiimin, nuori Ristomatti Hakola hiihti Jämillä 42 kilometrin JämiSki -kisan voittoon.  

Noin kahden tunnin kisan aikana keli vaihteli nollan molemmin puolin, samoin lumessa oli vaihtelua kisan aikana, joten myös voiteluissa tehtiin kompromisseja. Ristomatin kisasuksi toimi erinomaisesti. Kisan aikana Suksihionta.fi sai viestejä katsojilta ladun varrelta, joiden huomion oli kiinnittänyt Ristomatin suksien hyvä pito ja todella ylivertainen luisto kilpakumppaneihin nähden. Ristomatin suksien kalustohuollosta vastaa Suksihionta.fi ja Kimmo Vilen, joka seurasi kisaa tapahtumapaikalla.

Toteutus JJ-Net Group Oy