Menu

Imatran kultaparin työstö alkoi jo viikolla

Julkaistu 26.03.2012 klo 10:53

Kimmo työssään Imatralla (kopio) (kopio)
Kimmo Vilen
tietää miten suksi valitaan, hiotaan, voidellaan ja viimeistellään, täydelliseksi.
Hän tekee työtään myös rakkaudesta lajiin.

Vilen on vastannut tuoreen miesten suomenmestarin Ristomatti Hakolan välinehuollosta jo Hopeasompasarjoista lähtien ja tietää valitsemansa kaluston täydellisesti. Vilen myös tuntee suojattinsa hiihtopotkun voimakkuuden ja tarpeet, viimeistä piirtoa myöden.

Imatralla kaikki onnistui jälleen kerran nappiin, kun Suksihionta.fi tiimin nuori Ristomatti Hakola voitti miesten sarjan kuninkuusmatkan eli 50 kilometrin SM-kultaa väliaikalähdöllä.
TV-lähetyksestä saattoi seurata miten Hakolan upeaa hiihtoa siivitti täydellisen voitelun saanut kultapari, jonka työstö alkoi jo viikolla. 

- Otin sukset käsittelyyn jo viikolla, jolloin esimerkiksi hioin suksiin KV46 erikoiskelikuvioni, kertoi Vilen ja jatkoi, että Imatran kisaviikonlopun voitelukeli oli siinä mielessä hankala, että miesten 50 kilometrin kilpailun aikana keli muuttui pakkaselta nollakeliksi. Latu kiersi sekä varjossa että auringossa, joten kaikki pienimmätkin yksityiskohdat piti huomioida, kun tein luisto- ja pitovoitelut ja viimeistelin ne, analysoi Vilen kisaviikonlopun voiteluolosuhteita. Kultaparin varsinaiset voitelutoimet alkoivat vuorokausi ennen H-hetkeä. 

Vilen tietää mitä tekee ja mistä puhuu. Hänellä on yli 25 vuoden kokonaisvaltainen kokemus suksista.
Hän tietää miten suksen saa pitämään täydellisesti, miten suksiparista saadaan täydet kierrokset esiin laskuissa ja miten suksi viritellään täydelliseksi kisatilanteessa. Vilen on kylmähermoinen suksiasiantuntija, voiteluguru, joka ei tiukankaan paikan tullen hötkyile.

 

 

Toteutus JJ-Net Group Oy