Menu

Ristomatti Hakola erinomaisella suksella 50 km:n voittoon

Julkaistu 25.03.2012 klo 15:40

Kimmo Vilen   Rm Hakola (kopio)

Imatralla, sunnuntaina 25.3.2012 yleisen sarjan kuninkuusmatkalla 50 kilometrin väliaikalähdöllä kultaa hiihtänyt Suksihionta.fi tiimiin kuuluva Ristomatti Hakola räjäytti pankin. Vasta 20-vuotias nuorimies jätti taakseen kaikki maajoukkuemiehet, jotka kisaan olivat pystyneet lähtemään. Hakola hiihti Imatralla elämänsä ensimmäisen 50 kilometrin perinteisen väliaikalähdöllä, ja on nyt hiihtämässä itseään vauhdilla kohti A-maajoukkuetta ja kansainvälisiä kilpakenttiä.
Tästä nuoresta miehestä kuulemme varmasti vielä tulevaisuudessa. Hakolan vahvuuksiin kuuluu monipuolisuus. Hän pystyy hiihtämään perinteisellä ja vapaalla hiihtotavalla sekä myös sprinttiä että pitkää matkaa. Hakolan tukijoukot antoivat kisapaikalta tuoreeltaan raporttia hyvin sujuneesta hiihdosta. - Hiihto oli rentoa alusta loppuun ja suksi toimi erinomaisesti, aivan loistava päivä meille, kuului iloinen hehkutus Imatralta. Kun kilpakumppaneiden sukset alkoivat hyytyä, säilyi Ristomatin hiihto, hyvällä suksella, rentona koko kisan ajan. Ristomatin välinehuollosta pikkupojasta lähtien vastannut Kimmo Vilen
oli erittäin tyytyväinen onnistuneeseen päivään ja suojattinsa hiihtoon. Hän kertoi, että välinepuolella onnistui kaikki hyvin ja suksi toimi erinomaisesti. Vilen ei paljastanut kaikkia kikkojaan, joita suksi oli käynyt läpi. Imatran olosuhteista Vilen kertoi sen verran, että keli oli haastava varsinkin pidon suhteen, koska keli vaihtui kisan aikana pakkaselta nollakeliksi. Sekä pito- että luistovoitelussa tuli ottaa huomioon matkan pituus, lumen vaihteleva rakenne eri paikoissa, varjossa hiihdettävät kohdat, aurinkoiset paikat jne.


Ristomatti Hakola suuntaa Imatralta Sodankylään sotilaiden SM-kilpailuihin. Kimmo Vilen on myös useina vuosina nähty voitelutehtävissä sotilaiden SM-kisoissa. Tänä vuonna hän kuitenkin joutuu työkiireidensä vuoksi jättämään voitelu-urakan Sodankylässä väliin.
********************
Imatralla perjantaina 23.3.2012 yleisen sarjan SM-sprinttien A-finaalipaikkaa tähynnyt Hakola ei välttynyt harmillisilta sattumuksilta kisassa. Ristomatin loistava kulku kohti A-finaalia sai kolhun, kun välierässä Lasse Paakkonen heitti katkenneen sauvansa ladulle, suoraan Hakolan eteen. Hakola ei ehtinyt väistää ja seurauksena oli kompurointi ja oma sauvarikko. Hakola hiihti erästään maaliin ilman toista sauvaa.
Kilpailun TD:ltä tullut tieto, että Hakola olisikin päässyt hiihtämään A-finaalissa ei tavoittanut Ristomattia ajoissa.
Hakola hiihti B-finaalissa hienosti karussa erittäin luistavalla suksellaan mutta joutui antamaan loppumetreillä periksi parille kilpakumppanilleen muutaman kymmennyksen, kun uusien sauvojen sommat upposivat loppusuoralla erittäin pehmeään latuun, eikä täysipainoiseen tasatyöntöön ollut mahdollisuutta. Kisan jälkeen nuorenmiehen tunnelmat olivat syystäkin hieman pettyneet mutta kuten sanotaan, kaikki mikä ei tapa vahvistaa. Illalla urheilija oli jo aloittanut latautumisen kohti 50 kilometrin kisaa, joka hiihdetään sunnuntaina väliaikalähdöllä.
Suksihionta.fi Kimmo Vilen, joka vastaa Hakolan suksihuollosta, kertoi kisapaikalta, että kulku oli hyvää ja suksi toimi erinomaisesti. Keli oli Imatralla perjantaina märkä ja ladut polkeutuivat erien aikana paikkapaikoin erittäin pehmeiksi.

 
 

Toteutus JJ-Net Group Oy